Renhet är hett och trots dessa pandemitider går det att hålla lärorika, intressanta och uppskattade möten i digital form. Det visar inte minst Värnamo Näringsliv som tillsammans med Gnosjöregionen höll ett mycket uppskattat webbinarie om industriell renhet för den lokala regionen.

Dagens värd var Tobias Svensson, produktionschef på BUFAB Lann som inledde med en guidad rundvandring på fabriken där han visade på vikten av att kunna hantera och tvätta och torka allt gods som deras olika bearbetningsmaskiner producerar.

På guidad rundvandring i BUFAB Lanns fabrik.

På guidad rundvandring i BUFAB Lanns fabrik.

Först ut bland föreläsarna var Pär Andersson, forskare på RISE, som inledde med industrins krav på renhet och vikten av att veta vad som är rätt renhet.

Från SKF kom Petter Hägg och berättade om Clean Manufacturing och deras världsnyhet RecondOil.

RecondOil är en patenterad metod för att rena olja så väl att den kan återanvändas och i princip aldrig behöver bytas ut.

RecondOil är en patenterad metod för att rena olja så väl att den kan återanvändas och i princip aldrig behöver bytas ut.

Sist men inte minst knöt Michael Wickell från Viverk ihop säcken genom att kombinera teori med praktik och visa hur man bäst når industrins renhetskrav genom att kombinera olika tvättprocesser och optimera olika variabler för att nå ett önskat resultat på bästa sätt.

Gnosjö-andan sätter renhet på kartan

Gnosjöregionen är välkänd för sitt näringslivsbälte som egentligen innefattar de fyra kommunerna Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo där det återfinns ett stort antal underleverantörer till den tyngre industrin där just industriell renhet blivit ett allt viktigare krav.

Här hittar du mer på Värnamo Näringsliv, Gnosjöregionen och Bufab Lann.

Har ni på ert företag eller i er region önskemål om den här typen av evenemang ställer vi på Viverk gärna upp och bidrar gärna med våra kunskaper i ämnet. Kontakta gärna:

Peter Helmersson
Säljare region syd
Direkt 0472 343 76
Mobil 073 523 30 00
peter.helmersson@viverk.se

 

Viverk AB