Efter tre lyckade och mycket uppskattade seminarier om renhet tar vi nu ett steg tillbaka och ser framåt. Vad var det som gjorde att det blev så bra, och vad kan vi göra ännu bättre?

Viverk har nu genomfört tre renhetsseminarier på olika platser i Sverige. Det första i Skövde i mars, det andra i Mölndal och det tredje i Järva Krog i Solna.

Så tycker deltagarna

– Det bästa på seminariet var diskussionerna med deltagarna som dyker upp under föreläsningarnas gång. Att utbyta erfarenheter, tycker Ulrika Carlsson från GKN ePowertrain som var en av deltagarna i Solna.

Genomgående har föredragarnas sakkunskaper och de öppna diskussionerna varit positiva och uppskattade bland deltagarna.

– Föredragshållarna Pär Andersson (RISE/CFR) och Hans Ohlsson (expert på renhet, fd Scania) gav ett mycket gott intryck, föreläsningen var pedagogisk och det fanns gott om utrymme för frågor.

Detta seminarium kan jag rekommendera och återkomma till själv, berättar Pavlos Chatsigeorgiadis från Stacke Hydraulik i Skillingaryd.

Så tycker arrangörerna

Peter Helmersson är den som håller i seminarierna på Viverk och har både fått uppskattning och önskemål om såväl fler seminarier som mer information kring tvättar, analyser och filter.

– Vi ser det som oerhört viktigt att sprida kunskap om renhet och framförallt att rätt sorts krav och resultat uppnås hos kunden. Detta är något som både vi på Viverk ser och delar med RISE /CFR-gruppen. (Centrum för renhet). Så ja, det kommer fler seminarium. Riktigt i vilken form är ännu inte fastställt, men med tanke på att vi haft ca 150 deltagare på dessa tre tillfällen och fler står på kö så planerar vi förstås för en fortsättning, berättar Peter Helmersson.

Vad kan Viverk bidra med ytterligare?

– Vi har fått flera önskemål om att gå på djupet med tvätteknik i allmänhet och våra tvättar i synnerhet, lite mer praktik alltså. Samtidigt uppskattas de teoretiska kunskaperna stort så vi tittar förstås på hur vi kan gå på djupet ytterligare, tillägger Peter Helmersson.

Viverk har en lång historia och stora kunskaper i ämnet som man skaffat sig under lång tid. Viverk har funnits sedan 1947 och försörjt industrin med specialbyggda tvättanläggningar sedan mitten på 60-talet. På Viverk har det även produktutvecklats bland tvätteknikerna och tagits fram egna patent och mönsterskydd.
– Vi jobbar samtidigt med dom bästa underleverantörerna och blandar mellan beprövad teknik med att testa fram nya, förklarar Peter Helmersson.

Vad vill du veta mer om?

Vilken eller vilka typer av kunskaper saknar du inom området renhet och industritvätt? Hur skulle du vilja få dem tillgodosedda? Maila dina svar till Peter Helmersson så kanske det blir dina frågor som avhandlas på nästa kunskapsinsats.

Du når Peter Helmersson på peter.helmersson@viverk.se eller på telefon 0735-233 000.

Viverk AB