75 är en aktningsvärd ålder, men också ett kvitto på stabilitet och trygghet för en framgångsrik verksamhet. För Viverk betyder det även gedigen erfarenhet och grundläggande kunskaper inför framtiden.

När andra världskriget tog slut startade en ny era där små familjeägda företag blommade upp och flera blomstrade vidare till betydligt större industriföretag.

Ett sådant företag var det som Artur Sjödahl startade i Vislanda för att tillverka konstsmide. Artur Sjödahl Konstsmide vidareutvecklades och blev Viverk Verkstads AB som sedan blev Viverk AB och som nu firar 75 år som företag.

Michael Wickell, Viverk

Michael Wickell, Viverk

– För Viverks del är det även ett bevis på att vi är ett modernt industriföretag i den tekniska framkanten med en framgångsrik historik som siktar framåt, säger företagets vd, Michael Wickell.

Så vad kan vi förvänta oss av kommande år?

– Renhetskrav är något som ständigt ökar och här är vi väl förberedda, inte minst inför de stora investeringar som nu görs i ny teknik, som elektrifiering, där renhetskraven kommer att bli ännu högre. Vi ser även stora utvecklingsmöjligheter inom energieffektivisering, IoT och cirkulär ekonomi, och här kommer Viverk också att ligga i framkant, tillägger Michael Wickell.

Historien bär på både kunskap och förklaringar. I filmen nedan kan du även se hur företaget Viverk och dess produkter utvecklats till vad det är idag:

 

Viverk AB