Mackie Ingvarsson slipar svetsskarvar på en blivande vakuumtork.

Mackie Ingvarsson slipar svetsskarvar på en blivande vakuumtork.

Vårt senaste nytillskott, Mackie Ingvarsson, är en riktig mångsysslare som jobbat med det mesta från sjukvård till försäljning.

Mackie Ingvarsson, ny maskinbyggare på Viverk AB.

Mackie Ingvarsson, ny maskinbyggare på Viverk AB.

Efter diverse säsongsarbeten var Mackie sugen på ett riktigt arbete där man både får använda händer och hjärna, och så var det ju svetsutbildningen och utbildningen som truckförare som äntligen skulle få komma till användning.

– Innan undersköterskeutbildningen utbildade jag mig till svetsare, men precis när jag blev klar kom Volvo med ett större varsel där många svetsare blev utan jobb, berättar Mackie, som även ägnat sig en hel del åt odling och försäljning.

– Jag var riktigt sugen på att få jobba med det jag egentligen utbildat mig till, och som maskinbyggare på Viverk får jag både använda mina skills och lära mig nya. Det är jättemycket att lära sig här, och det finns många olika maskiner.

– Jag gillar när det händer saker och här är arbetet både omväxlande och lärorikt med stor frihet. Det tycker jag är inspirerande, avslutar Mackie och fortsätter bygga den vakuumtork han fått ritningar till och själv tillverkat de delar han nu ska svetsa ihop.

 

 


Jobba på Viverk

Fler liknande reportage:

personalreportage

 

Viverk AB