Jonna Crona är Viverks nya Supply chain manager med gedigen erfarenhet av logistik och projektledning från fordonsbranschen.

Det nyaste ansiktet på Viverk ska säkerställa kvalitet och leveranssäkerhet igenom hela tillverkningen. Det görs med gedigna erfarenheter från såväl Volvo som Scania. Så vem är Jonna Crona och vad kommer hennes arbete att innebära för dig som kund till Viverk?

– Jag är en nybliven smålänning som närmast kommer från Scania i Södertälje där jag senast jobbade som gruppchef med Scanias EDI-hantering och som projektledare inom logistik. Jag har även varit med och utvecklat samarbeten kring inköp med koncernsyskonet MAN.

Och innan dess jobbade du på Volvo Cars?

– Ja, jag blev antagen till Volvos trainee-program där jag fick möjlighet att testa olika positioner inom företaget. Det var direkt efter min utbildning till civilingenjör inom industriell ekonomi, med en master i maskinteknik.

Du har även jobbat i Kina?

– Ja, det var en av positionerna och den kanske mest spännande – att få jobba med Volvos logistik i Shanghai med allt vad det innebär. Det lärde jag mig väldigt mycket av som även var värdefullt i Torslandafabriken där jag också jobbade som projektledare med produktionsnära logistik i några år.

Hur hamnade du på Viverk i Vislanda?

Jonna Crona är Viverks nya Supply chain manager med gedigen erfarenhet av logistik och projektledning från fordonsbranschen.

Jonna Crona är Viverks nya Supply chain manager med gedigen erfarenhet av logistik och projektledning från fordonsbranschen.

– Efter alla storstäder med drömmar om trädgård och villa kände vi att det var dags att stadga oss på landet. Min man är uppvuxen i Vislanda och även om Viverk inte jobbar med lastbilar och personbilar är de ändå en leverantör till fordonstillverkare med tekniska produkter som känns spännande.

– Det jag lockades mest av var dock att få vara med att utveckla hur processer fungerar i ett lite mindre företag där möjligheterna är så många fler och friheten att utforma så mycket större. Det finns redan jättemycket kompetens i företaget så jag hoppas kunna erbjuda lite nya perspektiv och se på det hela med ett par nya fräscha ögon.

Vad innebär detta för mig som kund till Viverk?

– Min strävan är att vi ska göra saker bättre utan att slösa på resurser och kunna ge dig som kund mer effektiva och ännu mer ekonomiska och miljövänliga lösningar. Som kund hoppas jag att du ska märka att du får en maskin som verkligen håller högsta kvalitet och med en leveranstid som hålls, ja, vi kanske till och med kan förkorta den, om du vill.

 

 


Jobba på Viverk

Fler liknande reportage:

personalreportage

 

Viverk AB