Renhet – en konkurrensfördel med kvalitet och längre livslängd på köpet!

Renhetskraven på komponenter i komplexa industriella applikationer ökar kontinuerligt. Renhet är en förutsättning för hållbara, effektiva produkter och möjliggör hög precision. För en del har det blivit ett nödvändigt ont, andra ser det som en möjlighet.

Föreläsning 1 – På SKF, ledande inom tribologi och med extrema toleranser på ytfinhet på sina produkter, har man länge insett betydelsen av renhet i produktionen. Nu satsar man dessutom på att bli ledande inom cirkulär ekonomi. På webbinariet berättar Petter Hägg om vad detta betyder och hur SKF går mot att bli ett Clean tech-bolag med ”SKF clean manufacturing” och rena oljor på en helt ny nivå.

Föreläsning 2 – På RISE IVF arbetar man med området teknisk renhet (partikelrenhet) och ytrenhet i form av analysuppdrag, nätverkande, utbildningar och forskningsprojekt. Ett av målen är att stärka svensk industri inom renhetsfrågor och öka konkurrenskraften för svenska företag. I webbinariet går Pär Andersson genom renhetens betydelse för minimering av haverier och ökning av livslängden på känsliga system samt mätmetoder och normer.

Föreläsning 3 – Viverk omsätter teori i praktik och bygger de lösningar som krävs för att tvätta rent industriella produkter på bästa sätt och samtidigt rena och återvinna processvätskor och energi. Hur detta går till är något som Michael Wickell berättar mer om på webbinariet som går av stapeln den 17 juni 2020 och alltså kan följas på distans.

Teori och praktik varvat med praktiska erfarenheter

Tillsammans representerar SKF, RISE och Viverk olika aspekter i arbetet med optimal renhet för olika system. Så varmt välkommen att få del av det senaste inom detta spännande ämne som kan bli avgörande för stora delar av industri och verkstäder.

Anmälan

När: onsdag den 17 juni kl 10:00 – 11:00. Webinariet är 45 – 60 min långt. 

Inbjudan: https://rise.zoom.us/webinar/register/WN_jXtb1HenTNSChERsRmw4lw

Mer information och frågor: mejla eller ringa Peter Helmersson på peter.helmersson@viverk.se, eller tel. +46 735-233 000.

Den 16/6 kommer du som anmält dig att erhålla en länk till webinariet med instruktioner för att delta.

Skulle någon annan i er organisation eller nätverk vara intressera av detta går det utmärkt att vidarebefordra denna inbjudan.

Vi ser fram emot er anmälan!

SKF logga
SKF logga
SKF logga
Viverk AB