Stefan Hellberg är en av ingenjörerna bakom Viverks Flow-Jet-teknik.

Stefan Hellberg är en av ingenjörerna bakom Viverks Flow-Jet-teknik.

Efter mer än 30 år på Viverk har Stefan Hellberg gjort det mesta. Förutom att sälja, projektleda och bereda har Stefan även föreläst och skrivit utbildningsmaterial om renhet. Samtidigt har mycket förändrats så det är fortfarande lika intressant att befinna sig i renhetsteknikens framkant.

– Fullärd blir man ju aldrig. Ta bara det här med energi och miljö som har förändrats radikalt under senare år, men där det fortfarande finns mycket kvar att göra, säger Stefan Hellberg som idag är Viverks tekniska säljare för region nordöst med mer erfarenhet och djupare kunskaper om renhet än de flesta.

När Stefan började som försäljningsingenjör på Viverk 1991 var tri-tvättar (tvättar som rengjorde med avfettnings- och lösningsmedlet trikloretylen) det vanliga medan vattenbaserade tvättar användes till mer ömtåligt gods. 1996 förbjöds dock användning av trikloretylen i Sverige eftersom det var både cancerogent och skadligt för nervsystemet.

Flow-jet-tekniken föddes i en drink

– Då var tvättning något nödvändigt ont man bara gjorde, men många av dessa tri-tvättar blev vattentvättar när de skulle skrotas, och vattentvättar var något Viverk var duktiga på. Och det var faktiskt så Flow-jet-tekniken kom till, berättar Stefan.

Stefan Hellberg, Viverk

Stefan Hellberg, Viverk

– Vi på Viverk hade lång erfarenhet av vattentvättar. Så vi insåg att spoltvättar med vatten inte skulle räcka till för att ersätta tri-tvättarna fullt ut, utan att det skulle behövas någon form av dopptvätt med extra tvättkraft. Detta var något vi diskuterade och filosoferade över kontinuerligt, men lösningen kom faktiskt när man minst anade det – över ett groggbord.

– Om man blåser i en drink bildas det massvis med bubblor och den tekniken kom vi på att vi kunde använda för att göra rent, helt enkelt att spola med en blandning av tvättvätska och luftbubblor i ett bad. Det var så idén föddes.

– En prototyp byggdes och den fungerade över förväntan, så vi försökte lansera den ute i stora världen genom att delta på olika mässor. Jag minns speciellt hur vår förre VD Erik presenterade konceptet på en mässa i Hongkong mycket ingående för en man som sedan visade sig var Hongkongs näringsminister.

Även om inte näringsministern köpte någon Flow-Jet-tvätt blev tekniken avgörande för oss då det faktiskt var detta som gjorde det möjligt att uppnå samma renhet som med tri, men utan dess hälsoskadliga effekter och miljöpåverkan.

Miljö och energi i fokus

– I slutet av 1990-talet var kravsättning en stor förändring med mer konkreta krav och kontroller på såväl ritningar som renhet.  De nya kraven förändrade vårt arbete och ställde högre krav på oss och våra tvättar. Och det är krav som sedan ökat undan för undan, samtidigt som tillverkarnas toleranser minskat för ökad effektivitet.

– Ett exempel är en motor som idag väger hälften så mycket och ger dubbelt så mycket effekt. Ett annat är första oljebytet i en ny bil som idag kan rulla 2 000 mil mot tidigare 50 – 100 mil innan första bytet.

– Dagens kravsättning handlar främst om mina favoritämnen energi och miljö där även tvättanläggningen ska jobba optimalt med att rena tvättvätska, återvinna energi och göra minimalt klimatavtryck.

Bästa förbättringen enligt Stefan

– Förutom miljö- och energibesparingsåtgärder som utvecklats radikalt skulle jag faktiskt vilja säga att industrin som sådan också utvecklats enormt där renhetskraven fått ett ökat fokus.

– Förr var man jätteduktiga på att räkna vad en gänga, en gradning eller ett borrat hål kostade att göra, medan tvättning och renhet var något av en överraskning som tillkom på slutet. Idag vet man vad renhet kostar, men också vad det innebär, och ser det snarare som en möjlighet att förlänga produkters livslängd ytterligare, avslutar Stefan.

Se mer om Viverks Flow-Jet-tvättar

VFT Premium
 


Jobba på Viverk

Fler liknande reportage:

personalreportage

 

Viverk AB