Ronny Pettersson har jobbat på Viverk i 40 år idag!

Ronny Pettersson har jobbat på Viverk i 40 år idag!

40 år på samma ställe, det kräver en viss hängivenhet. Och det är även en av Ronnys styrkor och färdigheter. Ger man Ronny ett uppdrag är han fenomenal på att driva det i hamn och det innefattar även att inspirera och engagera oss medarbetare. Och det är även något som Viverks kunder fått uppleva.

Ronny är den som löser eventuella problem på plats hos kunder och det har han gjort i 36 år nu efter att ha byggt maskinerna de fyra första åren.

– Första stora jobbet var 1986 när jag under fem månaders tid jobbade i Göteborg och bara var på Viverk för att hämta ritningar och material. Då lärde jag verkligen känna den staden, berättar Ronny Pettersson själv.

Hur såg det ut på Viverk när du började här?
– Oj, det var stor skillnad. Då på den tiden var det inte alls så strukturerat. Det var mer gammaldags på alla sätt, gamla slitna lokaler och ganska oklart vem som gjorde vad. Den ende som styrde upp det på den tiden var verkmästaren.

– Idag är allt så mycket mer kontrollerat och styrt, nu gör vi egna ritningar för allt, minsta ändring ska dokumenteras. Förr fick man lösa så mycket mer ute på plats. Om man fick tag i en ritning förr stod det ofta ”Passas vid montage” vilket innebar att vi fick konstruera en lösning själva på plats hos kund.

– Men det var också enklare på ett annat sätt på den tiden. Då fick vi in många jobb på gamla kontakter, ja många av jobben trillade in av sig själva. På den tiden gjorde vi även målerianläggningar och som mest tillverkade vi fem sprutboxar i veckan i olika format.

Bästa och sämsta minnet?
– Ja bästa minnet, det måste vara en fisketävling vi hade, men då vi slängde vd:n i sjön, säger Ronny med ett brett leende. Och det sämsta är väl det vi står i just nu, med Corona-kris och kunder som stänger ner.
Fast Ronny är inte speciellt orolig, han har upplevt kriser förr.
– Jag har varit med om tre tidigare kriser och sju olika vd:ar. Även om inte alla vd:ar fått bada har kriserna det gemensamt att de går över och allt blir som vanligt igen. För vår del har det dessutom inneburit ett enormt uppsving efter en kris, så jag är inte det minsta orolig för att det skulle vara annorlunda denna gång heller, avslutar Ronny.

 

 


Jobba på Viverk

Fler liknande reportage:

personalreportage

 

Viverk AB