Viverk, SKF och DST höll seminarie om renhet och Clean Manufacturing 2022-11-10.

Viverks, SKF:s och DST:s seminarie om Clean Manufacturing har gått av stapeln och att döma av deltagarnas omdömen var det en mycket uppskattad tillställning där ett trettiotal deltagare fyllde upp SKF:s showroom och ett stort antal tog del av seminariet via Teams.

Moderatorn Linda Widbro hälsade alla välkomna och bjöd på lite fysisk uppvärmning innan Petter Hägg höll en mycket intressant föredragning om hur SKF jobbar med att göra renhet och återvinning till en ekonomisk fördel genom att säkerställa renheten genom hela processen och göra insatserna på rätt ställe och i rätt tid.

Petter Hägg berättade även att de var starkt beroende av sina underleverantörer för att klara renhetskraven, och skickade frågan vidare till DST:s Fredrik Widén om hur deras kemikalier kan hjälpa SKF att ge miljövinster och besparingar.

Fredrik Widén visade sig ha ett flertal ess i rockärmen så när det gäller DST står man väl rustad att lösa renhetskraven med rätt kem och dessutom kunna göra det i lägre temperaturer vilket både minskar energiförbrukning och kostnader samtidigt som det skonar maskinerna.

För de som inte kunde närvara på plats fanns även möjligheten att delta online.

För de som inte kunde närvara på plats fanns även möjligheten att delta online.

När det blev Viverks tur att berätta om hur deras tvättanläggningar optimeras för olika typer av tvättgods och renhetskrav visade Michael Wickell hur man på olika sätt vidareutvecklat olika tvättekniker och hur dessa kan kombineras på bästa sätt för att göra tillräckligt rent med minsta möjliga insats. Michael passade också på att berätta om hur den egna tillverkningen optimeras och hur man nu även mäter en tvättanläggnings CO2-avtryck under en livscykel.

En lyckad tillställning med många bra inslag!

Efter föredragningarna bjöds det på lunch och rundvandring i SKF:s moderna tillverkning där deltagarna fick se och uppleva hur SKF arbetar med Clean Manufacturing och RecondOil i praktiken.

Efter seminariet och lunchen blev det rundvandring i SKF:s moderna tillverkning där deltagarna fick se och uppleva hur SKF arbetar med Clean Manufacturing och RecondOil i praktiken.

Redo för rundvandring.

– SKF:s Lars Werner satte sedan pricken över i:et och bjöd på en imponerande historia över SKF:s framgångsfaktorer, berättar Seyla Tim som även vill skicka ett extra stort tack till SKF för ett mycket bra genomförande, riktigt god mat och för att vi fick ta del av SKF:s fantastiskt fina lokaler.

SKF har en imponerande historia och en minst lika imponerande och inspirerande historieberättare.

SKF har en imponerande historia och en minst lika imponerande och inspirerande historieberättare.

Viverk AB