Viverk och Nyli Metrology AB genomför renhetsutbildning i Uddevalla.

I Uddevalla genomfördes nyligen en renhetsutbildning av Viverk och Nyli Metrology AB där deltagarna var mycket nöjda. Intressant var även anledningen till att det kom deltagare från såväl Norge som hela södra Sverige.

Enligt kursutvärderingen är det kundernas allt högre renhetskrav som kräver att många svenska företag nu anpassar sin tillverkning för att få fortsätta leverera.

Förutom den kunskap och erfarenhet som föreläsarna Andreas Thorn och Michael Wickell bjöd på hade deltagarna även stort utbyte av varandra och deras erfarenheter.

Anpassat för diskussioner och erfarenhetsutbyte
– Det är alltid väldigt kul att träffa folk som har samma mål och man kunde både se och höra hur erfarenheter utbyttes mellan deltagarna. Samtidigt var de gemensamma diskussionerna både många och intensiva, berättar Peter Helmersson som agerade moderator på utbildningen, och tillägger att de denna gång valt att begränsa deltagarantalet just för att få till en mer familjär stämning med högt i tak för diskussioner och erfarenhetsutbyte.

föreläsarna Andreas Thorn, Nyli och Michael Wickell, Viverk.

Föreläsarna Andreas Thorn, Nyli och Michael Wickell, Viverk.

Efter en god lunch var tanken att avsluta utbildningen med ett studiebesök i Nordens enda ackrediterade labb för partikelprovning där deltagarna skulle få se och uppleva i praktiken hur man kan mäta och faktiskt avgöra olika nivåer av renhet. Tyvärr kunde just denna del inte genomföras på grund av sjukdom.

Kommer det fler tillfällen?
– Jodå, det kommer fler utbildningstillfällen som det här. Du hittar Viverks olika utbildningar och event i eventkalendern, tipsar Peter Helmersson, som gärna svarar på frågor och berättar mer om renhet och kommande utbildningar.

Du når Peter Helmersson direkt på telefon 073 523 30 00 eller epost: peter.helmersson@viverk.se.

Viverk AB