Parts2Clean 2019 överträffade inte bara våra förväntningar. Den 17:e Stuttgart-mässan i ordningen drog 4 250 besökare från 48 länder vilket även överträffade förra årets rekord. Här är våra erfarenheter från den stora renhetsmässan.

– Det var första gången på plats för mig, och det var mycket imponerande att se hur mycket kunskap och intresse det faktiskt finns för detta viktiga ämne, inte minst bland oss utställare och besökare från Skandinavien, berättar Peter Helmersson som var en av Viverks utställare på plats under mässans tre dagar.

Viverk ställde ut en robotassisterad kammartvätt med integrerad Flow-Jet- och ultraljudstvätt, det vill säga en kompakt och integrerad tvättanläggning med en inbyggd robotarm som underhöll de olika stationerna. Och det visade sig vara en underhållare även för besökarna.

En ögonmagnet

Peter Helmersson, Viverk

Peter Helmersson, Viverk

– Det var faktiskt en riktig ögonmagnet för besökarna som kom fram och tittade, undrade och ställde initierade frågor. För vår del var det förstås extra kul att vi på lilla Viverk fick så mycket uppmärksamhet och uppskattning på den stora internationella mässan bland andra betydligt mycket större företag, berättar Peter Helmersson.

På mässan bjöds det även på en mängd föredrag och föreläsningar och ett av de mest uppskattade hölls av Viverks kemikalieleverantör, IKP.

– De pratade om framtidsfrågor som digitalisering AI och kundanpassning, och det är faktiskt en annan reflektion vi gjorde här på mässan, fortsätter Peter Helmersson.

En ögonöppnare

Viverk var ganska ensamma om att ställa ut en specialbyggd tvätt. Det mesta av det som visades i tvättväg på mässan var standardmaskiner som kunde kopplas ihop på olika sätt.

– Det var faktiskt en ögonöppnare att finna att vi är så unika med våra specialanpassade tvättar. Viverk har ett stort försprång när det gäller kundanpassade specialmaskiner och det är en strategi vi kommer att fortsätta att utveckla parallellt med våra standardmaskiner, tillägger Michael Wickell, vd på Viverk (till höger i bilden nedanför).

Viverks Peter Helmersson och Michael Wickell ställde ut på Parts 2 clean 2019.

Viverks Peter Helmersson och Michael Wickell ställde ut på Parts 2 clean 2019.

Viverk AB