Seyla Tim är Viverks nya säljare för region sydöst.
Välkommen till Viverk Seyla Tim, Viverks nya säljare för region sydöst. Seyla började sin bana inom verkstadsindustrin med att bygga avgassystem, pluggade därefter till företagsingenjör på Linnéuniversitetet och har sedan jobbat med försäljning inom maskiner för tunga lyft.

Så hur hamnade du på Viverk?

– Efter tio år på ett stort internationellt företag var jag nyfiken på att få lära mer om och vara en del av helheten i ett lite mindre företag, så jag sökte mig bort från det stora mot det lilla, fann Viverk och fattade tycke. Och det visade sig vara ömsesidigt.

Vem är Seyla Tim?

– Om jag ska beskriva mig som person? Hm, jag är ofta en väldigt aktiv person som gillar att hålla mig sysselsatt, men jag älskar också när det står helt stilla och man får tid att reflektera. Det ser jag som en lyx. Jo, visst är det motsägelsefullt, men jag är helt enkelt för rastlös för att bara sitta still någon längre tid.
Om reflekterandet är och förblir en lyx som Seyla Tim sällan unnar sig mer än kortare stunder är det kanske tur att han gillar att fördjupa sig i teknik och framför allt i mänskliga relationer.

– Ja, jag är intresserad av människor och tror att jag har en förmåga att kunna möta och bemöta många olika typer av människor med respekt så att de känner sig uppskattade och sedda. Det handlar väl egentligen snarast om att bjuda på sig själv.

Seyla Tim är Viverks nya säljare för region sydöst.

Seyla Tim är Viverks nya säljare för region sydöst.

– Jag brukar säga att man måste våga utsätta sig även för obehagliga miljöer när det gäller människor och möten. Det är så jag har byggt en trygghet i mig själv över tid och samtidigt byggt upp mitt förtroende för andra människor. Sådant kommer bara med erfarenhet, och att våga kasta sig ut och möta sina egna rädslor och tillkortakommanden. Varje nytt möte har sin utmaning. Med en tro om att det alltid finns en minsta gemensam nämnare, gäller det att hitta den och utveckla den vidare tillsammans.

Vad vill du få ut av att jobba på Viverk?

– För egen del är det nog främst att bygga vidare med nya erfarenheter, att få möta nya kunder och att få ta del av deras problematik. Jag är jättenyfiken på att lära mig industrin i sin bredd och helhet, och med Viverks sätt att arbeta, att så snabbt som möjligt kunna komma ut och hjälpa våra kunder. Samtidigt hoppas jag själv få lära mig en massa nya saker av våra kunder. Det är ju så man utvecklas som människa – att ge och ta av egna och andras erfarenheter och kunskaper, och när utbytet är positivt går ju båda parter vinnande ur mötet.

Vad tycker du är viktigt på jobbet?

– För mig är det viktigt att ha en utmaning framför mig, men också att jag har förtroende från mina medmänniskor som stöttar och hjälper mig. Enligt mig är det väldigt viktigt med ett gott kamratskap på en arbetsplats, och på Viverk kände jag direkt en väldigt familjär och skön stämning mellan kollegerna på företaget. Det är ett härligt team.

Vad kan du bidra med på Viverk?

– Det handlar väl snarast om att bidra med ett bra bemötande, att det ska vara trevligt att ha med oss att göra. Och det även om det skulle röra sig om besvärliga problem som vi hjälps åt att lösa med god stämning och trevlig samvaro under tiden.

– För min del är en relation som en brygga eller en bro. En brygga går snabbt att slänga i, men räcker inte så långt. Har man väl byggt en bro är det så mycket lättare att komma över oavsett om det är högt eller lågt vatten, och det tror jag är något jag kan vara bra på, att vara en brobyggare.

 

 


Jobba på Viverk

Fler liknande reportage:

personalreportage

 

Viverk AB