Peter Helmersson är ny marknads- och försäljningschef på Viverk.

Välkommen tillbaka Peter! Du lämnade oss för fyra månader sedan och är nu tillbaka igen, denna gång som marknads- och försäljningschef. Vad var det som hände?

– I korthet fick jag ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Men jag saknade mycket av det som gör Viverk unikt och insåg att jag ville tillbaka. Och på Viverk blev jag mottagen med öppna armar, så här är jag nu igen, säger Peter Helmersson med ett leende.

Vad har du gjort tidigare, vad är din bakgrund?

– Jag har egentligen jobbat med teknisk försäljning i hela mitt yrkesverksamma liv, men i olika poster och titlar. Även när jag var VD höll jag på med försäljning. Jag har sålt allt från stora fabriker till enskilda komponenter som pumpar och ventiler. Men om man ser till var jag kommer ifrån har jag min bakgrund inom tung processindustri – papper och massa.

Vad skulle du säga att du är bäst på?

– Tävlingsmänniskan i mig fokuserar på att nå resultat, och jag gillar att fokusera på att lösa kundens problem. Själv är jag väl en rimligt duktig problemlösare som kanske främst är bra på att identifiera vad kunden egentligen behöver.

– Jag kan egentligen inte så mycket själv om tvättar och kemikalier, men jag vet vart jag ska vända mig för att få bra experthjälp när det gäller tvätteknik.

Och det är kanske inte så konstigt eftersom Peter har en ganska unik social färdighet som gör att de flesta vill vara en del i hans lösning och gärna ställer upp för honom och hans kunder.

Det är inte utan att vi också saknat Peter på Viverk under hans frånvaro. Peters sociala färdigheter visar sig inte minst i hans fritid där han engagerar sig i allt från motorcykeltouring till kampsport, både som utövare, funktionär och instruktör.

Peter Helmersson är ny marknads- och försäljningschef på Viverk.

Peter Helmersson är ny marknads- och försäljningschef på Viverk.

Vad vill du få ut av att jobba på Viverk?

– Det finns ett tydligt mål kallat Viverk 100 som jag gärna vill vara med och uppfylla. För min egen personliga del ser jag med spänning fram emot att få vara med och utveckla, bygga och medverka i det team som nu jobbar tillsammans för att nå detta mål.

Vad tycker du är viktigt på jobbet?

– Det allra viktigaste är att ha roligt. Jag tycker det är viktig att mina medarbetare har roligt och trivs. Jag gillar att uppnå de mål vi sätter upp. Jobba hårt, jobba fokuserat och nå mål, och framför allt – att ha roligt på vägen.

Hur kommer du att bidra till att göra Viverk ännu bättre?

– Jag tror att jag kan bidra med glädje, ett strukturerat arbetssätt som gör att det blir tydligt vem som ska göra vad och att vi samtidigt kan ha roligt under tiden.

Det som jag ser framför mig just nu är att vi ska ha en ökad bearbetning och en ökad aktivitetsnivå. Som kund kommer du att märka skillnad i form av fler seminarier, webbinarier och mässor där vi deltar själva och tillsammans med våra partner.

Min ambition är att Viverk inte ska vara så mycket av en maskinleverantör, utan snarare en partner inom renhet som kan hjälpa till med både långsiktiga och kortsiktiga lösningar för industrins renhetskrav.

Detta ska vi uppnå genom att bygga långsiktiga partnerskap med våra kunder, något som även kommer att innefatta nya lösningar och koncept som kanske inte är så vanliga idag. Vilka lösningar och koncept det är? Det tänker jag inte avslöja här, men du kommer nog att märka det så småningom.

 

 


Jobba på Viverk

Fler liknande reportage:

personalreportage

 

Viverk AB