Martin Håkansson Burelius är maskiningenjör och jobbar som konstruktör på Viverk.

Martin Håkansson Burelius är maskiningenjör och jobbar som konstruktör på Viverk.

Martin är lite av en multikonstnär som provat på en mängd saker som juridikstudier, militärutbildning och jobb inom säkerhetsbranschen. Bland annat en utlandsvistelse och sedan olika jobb som väktare, skyddsvakt och gasskyddskontrollant i ubåtar.

Under de många erfarenheterna växte lusten att plugga vidare samtidigt som inriktningen blev allt mer klar.

– Jag ville bli maskiningenjör och flyttade till Växjö för att studera på Linnéuniversitetet berättar Martin Håkansson Burelius, som även hade planer på att läsa vidare till en master i simuleringsdriven produktutveckling.

Frågan om att studera vidare avgjordes dock snabbt efter en jobbintervju.

Glatt överraskad

– Jag blev glatt överraskad av Viverk som företag och bestämde mig snabbt för att det var dags att börja jobba igen. Och det har jag inte ångrat, säger Martin som numera konstruerar smarta lösningar till nyutvecklade maskiner på Viverk.

– Jag har alltid gillat problemlösning och förstod av mina tidigare jobb att det är sådana här ingenjörstypiska uppgifter jag gillar allra mest.

Att Martin är noggrann och har bra ordning och reda visar sig på såväl ritningarna som på granskningen och uppföljningen av konstruktionerna som får bra betyg av maskinbyggarna.

Infriades dina förväntningar?

Martin Håkansson Burelius, konstruktör på Viverk.

Martin Håkansson Burelius, konstruktör på Viverk.

– Ja, det bästa med Viverk är, förutom mina arbetskollegor, att jag verkligen får vara med hela vägen från konstruktion till produktion och se färdiga produkter växa fram. Det är en väldigt värdefull kunskap som även ger en större förståelse för helheten. Förhoppningsvis kan jag som nyutexaminerad även bidra med lite nya idéer och ett stort driv att äntligen få jobba med det man studerat så länge till, berättar Martin.

God ingenjörskonst tillsammans med klara direktiv och tydliga mål har gjort Martin flygfärdig maskinkonstruktör på rekordtid.

Så vad ser du mest fram emot nu?

– Som ingenjör ser jag fram emot att få jobba vidare med förbättringar. Jag tycker att det är viktigt att man fortsätter att utveckla och förbättra. För den som stannar och bara underhåller blir snabbt frånsprungen av andra.

– Det är kanske detta jag gillar allra mest med Viverk – drivet och framåtandan som präglar hela företaget, och även ger mig möjlighet att utvecklas vidare, avslutar Martin.

 

 


Jobba på Viverk

Fler liknande reportage:

personalreportage

 

Viverk AB