Mikael Mäkelä är en hängiven svetsare på Viverk och ett stort fan av Formel 1.

Mikael Mäkelä är en hängiven svetsare på Viverk och ett stort fan av Formel 1.

Mikael Mäkelä har varit med om mycket. Han är bilmekanikern som byggde på med truck och transportutbildning för att köra taxi och lastbil. Han har även varit svetsare i aluminium, jobbat på norska oljeplattformar och haft eget åkeri. Bäst trivs dock Mikael när har får vara i sitt flow och svetsa!

– På fritiden är jag ett stort fan av Formel 1 och med min finska bakgrund klappar hjärtat lite extra för den finska föraren Valtteri Bottas i Alfa Romeo-stallet som jag också håller högst, berättar Mikael som även har som mål att bygga en egen styrpulpetbåt i aluminium.

– Ritningarna är klara och nu är det bara garaget som saknas för att sätta i gång, tillägger Mikael som ser fram emot att få fortsätta svetsa även på fritiden.

På Viverk är Mikael maskinbyggare och jobbar just nu med att svetsa tankar till nya industritvättar.

Vad är det som du gillar så med att svetsa?

– Att svetsa är en skön konst där inget material är det andra likt. När man svetsar skapar man något nytt och större, men det är också krävande där varje skarv måste hanteras på sitt sätt. När jag TIG-svetsar sätter jag på mig hörlurarna och spelar hårdrock. Då går jag in i ett skönt flow där arbetet flyter på och jag mår bra.

 

 


Jobba på Viverk

Fler liknande reportage:

personalreportage

 

Viverk AB