Malin Öigaard, arbetsledare på Viverk.

– Vi ska ha kul tillsammans, även när det är stressigt, men samtidigt behålla fokus och kvaliteten i det vi gör. Det berättar Malin Öigaard, som är ny arbetsledare på Viverk sedan ett par månader tillbaka med huvudansvar för personalfrågor och det administrativa i en växande verksamhet.
Viverks mål att nå 100 miljoner i omsättning till 2026 innebär även utmaningar för de anställda och då är det förstås viktigt att förändringarna även upplevs positivt på verkstadsgolvet.

– Snabba förändringar är ofta svåra att hantera och då är det viktigt att man är lyhörd och hittar sätt att få personalen att vilja utvecklas. Det är därför det är så viktigt att vi har roligt på jobbet, för det är i en trygg och positiv miljö där man mår bra som man har de bästa förutsättningarna att utvecklas.

För Malins del är det något hon lärt och upplevt på flera plan – dels som fembarnsmamma, dels genom 20 års egna erfarenheter inom tillverkningsindustrin.

– Ja, det är kanske så att den lite mer omhändertagande mammarollen även kan bidra till en bättre arbetsmiljö med lite mer ordning och reda för att helheten ska fungera, tillägger Malin.

Hur är det att vara ung kvinna i en mansdominerad värld?

Malin Öigaard, arbetsledare på Viverk.

Malin Öigaard, arbetsledare på Viverk.

– Inget speciellt alls, det är väl det naturliga med en mix. Jag har kanske varit på bra ställen men kan inte påstå att det varit någon egentlig skillnad att vara kvinna i en manlig miljö. Vi var ganska många kvinnor på mitt tidigare jobb och på Viverk är vi nu fyra kvinnor som gärna blir fler.

Vad kommer du att bidra med på Viverk?

– Jag vill tillföra ett positivt tänkande och omtanke. Det är också viktigt att visa uppskattning för det personalen gör, som vid övertid. Och oftast krävs det inte speciellt mycket, även små gester kan uppskattas stort, som att komma hit och prata lite och samtidigt lämna lite fika.

– Min ambition är att vi ska vara ett enda lag som gör detta tillsammans. Vi ska nå våra uppsatta mål och samtidigt ha kul på vägen. Och det är kanske det jag själv får ut allra mest av, att få andra att må bra, ha kul och känna glädje i en större gemenskap, samtidigt som vi gör något stort tillsammans, som att tillverka tvättmaskiner av bästa kvalitet.

 


 

Jobba på Viverk

Fler liknande reportage:

Möt Zvonko – konstruktören som nästan gör som kunderna vill

Mikael gillar verkligen att svetsa!

Välkommen till Viverk, Sara!

Så uppfanns Flow-Jet – möt Viverks mest erfarne ingenjör!

Möt Åke Nyberg – spindeln i nätet för eftermarknaden

Möt vår nygamle försäljnings- och marknadschef!

Möt Viverks nya brobyggare – Seyla Tim

Möt Martin, Viverks nya maskiningenjör och konstruktör!

Efter 40 år, och 40 år in i framtiden?

Välkommen till Viverk, Mackie!

Välkomna till Viverk, Adam och Micke!

Välkommen till Viverk Caroline, vad händer nu?

Välkommen till Viverk Jonna, vad betyder det här?

Ronny Pettersson har jobbat 40 år på Viverk

Jan Jönsson firar 70 år på Viverk!

 


 

 

Viverk AB