Grattis Jan på 70-årsdagen! Och dagen till ära firas som vilken vanlig dag som helst – att jobba i plåtavdelningen på Viverk.

Grattis Jan på 70-årsdagen! Och dagen till ära firas som vilken vanlig dag som helst – att jobba i plåtavdelningen på Viverk.

– Jag har alltid trivts mycket bra här på Viverk. Kamratandan är bra, trivseln hög och jag har ett intressant jobb med mycket eget tänkande. Även om vi bygger liknande maskiner är det så mycket som är unikt att dagarna aldrig blir varandra lika. 

Jan har hunnit med att se mycket under sitt yrkesverksamma liv. Han började på Viverk i Vislanda 1965 när han var 16 år gammal, men han har även provat på en mängd andra saker. 1970 lockade staden Växjö och det blev ett liknande jobb på Fläkt-fabriken i Växjö. Men redan 1973 var Jan tillbaka på Viverk i Vislanda för en andra period fram till 1979.

Därefter jobbade Jan i Fläkt-fabrikens experimentverkstad, på Växjö Rostfritt och sedan på Alvema i Alvesta där Jan stannade i 15 år. Men på sommaren 2007 såg Jan att Viverk i Vislanda sökte personal.

Jans intresseanmälan.

Jans intresseanmälan.

– Jag såg en annons i tidningen och minns att jag trivts bra där, så jag skickade ett brev med en intresseanmälan och tänkte att det tar väl ett par veckor i alla fall innan de hör av sig. Men det gick bara en dag, och då förstod jag att jag hade ett ganska gott förhandlingsläge. Och på den vägen är det. Idag firar Jan 70 årsdagen med det han trivs med – att jobba i plåtavdelningen på Viverk.

Grattis Jan, säger vd Michael Wickell och alla vi andra på företaget!

 

 


Jobba på Viverk

Fler liknande reportage:

personalreportage

 

Viverk AB