Viverks och RISE:s renhetsseminarium var mycket uppskattat!

Viverks och RISE:s renhetsseminarium var mycket uppskattat!

När Viverk bjöd in till renhetsseminarium tillsammans med RISE blev det snabbt fullbokat och trots att seminariet hölls i RISE:s rymliga lokaler i Mölndal var lokalen fullsatt till sista stol.

– Detta är vårt andra seminarium som vi på Viverk andordnar med temat industriell renhet och det är väldigt kul att kunna meddela att även kunder och deltagare uppskattar det, berättar Peter Helmersson som är den som håller i trådarna.

Så vad var det då som uppskattades så stort?

Från RISE var det Pär Andersson som stod för presentationer, kunskap och material.

Hans Ohlsson med sina 40 års erfarenhet från Scania höll även han en mycket initierad och uppskattad presentation.

Alla presentationer var uppdelade i tre olika block och presentationsformen var agil och interagerande med publiken. Därför uppstod många intressanta diskussioner som var mycket givande och man kunde räta ut ett flertal frågetecken.

Hur upprätthåller man renheten hela vägen?

En sådan sak som diskuterades flitigt var problematiken kring hur man ”sluter” tvättcykeln för att upprätthålla de renhetskrav som många av komponenterna erfordar för att kunna leverera rätt prestanda.

Här fick vi höra hur Scania gjort när man tagit fram sina kravspecifikationer.

Pär berättade i en omvärldsanalys att man såg hur framtiden kommer sakta men säkert ändras och nya normer utvecklas. Vidare diskuterades problematiken kring mätning av partiklar, olika filters påverka och val av optik.

Stark samverkan stärker även kunder och deras kunder

– Att samverka med så starka aktörer som RISE, Pär Andersson och Hans Ohlsson fd Scania och kunna erbjuda deras kunskap kommer hjälpa våra kunder och deras kunder att förstå vikten av ökad renhet, sammanfattar Michael Wickell, VD på Viverk.

För dig som inte fick plats

För dig som inte fick plats och för alla andra som vill veta mer om industriell renhet bjuder nu Viverk in till ännu ett seminarium, denna gång på Scandic Järva krog den 16 oktober.

En inbjudan kommer att skickas ut inom kort, men för dig som vill säkra en plats är ett hett tips att föranmäla ditt intresse till Peter Helmersson på mail peter.helmersson@viverk.se eller telefon 0735-233 000.

Även här är dock platserna begränsade så det är först till kvarn som gäller.

Viverk AB