Johan Bergqvist, Viverks säljare region nordväst.

Johan Bergqvist, Viverks säljare region nordväst.

Johan Bergqvist är Viverks senaste nytillskott och en hejare på tekniska lösningar. Titeln är säljare för region nordväst och den glade skåningen bjuder gärna på sig själv och sin kunskap.

– För mig består säljyrket till största delen av rådgivning. Specialanpassade maskiner kan börja på en servett över en lunch där varken jag eller kunden vet hur utan bara vad vi vill. Och det är i samarbete med kund jag trivs bäst med att jobba berättar Johan Bergqvist och tillägger:

– Min främsta styrka är att jag kan blanda flera olika tekniker och ta fördelarna som pneumatik, hydraulik, mekanik, elektronik kan tillföra för nå tekniska lösningar.

Johan Bergqvist har jobbat med teknik i hela sitt yrkesliv.

Johan Bergqvist har jobbat med teknik i hela sitt yrkesliv.

Johan Bergqvist har jobbat med teknik hela sitt yrkesliv. Först som maskinoperatör/montör, sedan som servicetekniker och de senaste 25 åren med teknisk försäljning av allt från enkla komponenter till maskinutrustning i mångmiljonklassen. Det som ligger varmast om hjärtat är försäljning av tekniska speciallösningar för det är där som hans erfarenhet kommer bäst till sin rätt.

Vad lockade med att jobba på Viverk?
– Efter flera år i samma bransch är det lätt att man stelnar till och slutar utvecklas. Därför är det lockande att få göra en nystart i ett lite mindre men desto mer framåt företag. För mig är det viktigt att ha roligt på jobbet och jag har roligt när min hjärna får jobba, när jag får tänka till och anstränga mig på en nivå där jag lär mig mer och utvecklas. Det är det jag tycker är allra viktigast – att få lära mer och utvecklas som människa.

Johan Bergqvist inser värdet av kollegornas kunskaper och värdesätter lagkänslan högt.

Johan Bergqvist inser värdet av kollegornas kunskaper och värdesätter lagkänslan högt.

Vad är ditt recept för att trivas på jobbet?
– Att leverera och ha roligt. Att kunna hjälpa kunder bli än mer framgångsrika ger mig en tillfredsställelse som får mig att må bra. Då trivs jag. Tillsammans med mina kollegor och kunder skapar vi hållbara lösningar.

­– Lär känna dina kollegor. Som säljare är man ofta den som hörs och syns. Jag kan inte leverera något utan mina kollegor och deras specialistkunskaper inom saker som svets, vattenskärning, konstruktion, ekonomi, montering, ledning, service med mera. Det är denna lagkänsla som är så utmärkande för Viverk.

Ditt bästa jobbtips?
Se till att ha roligt på jobbet! Har du roligt levererar du. Har du inte roligt är du på fel plats. Att trivas på jobbet är en stor del av att leva ett gott liv!

 

 


Jobba på Viverk

Fler liknande reportage:

personalreportage

 

Viverk AB