Sara Johannesson jobbar med plåtbearbetning på Viverk.

Trots sina unga år har Sara Johannesson hunnit prova på en mängd olika saker. Efter verkstadsutbildningen har ett flertal olika jobb passerat revy liksom ett sabbatsår i Thailand. Men det är det praktiska som Sara gillar mest, i grund och botten är Sara en estet som gärna även jobbar med att dreja, måla och rita.

– Jag försökte livnära mig på detta ett tag och gjorde några beställningsjobb med tavlor, men det var svårt att leva på, berättar Sara.

Så i april 2022 började Sara jobba på Viverk med plåtbearbetning, det vill säga bockning, klippning och vattenskärning, och där kommer både hennes praktiska och estetiska handlag väl till hands.

– Jag är ganska noggrann och för mig är exakta bockningsvinklar även estetiskt tilltalande, tillägger Sara, som även tillför sin sociala kompetens i gänget.

– När något extra behöver göras utanför planeringen går man gärna till Sara för då möts man både av ett leende och en vetskap om att det blir bra gjort, trots tidspress, tillägger Jan Jönsson som gärna jobbar tillsammans med Sara.
­

Just nu är det nageldesign som gäller för Sara.

Just nu är det nageldesign som gäller för Sara.

– För mig är det viktigt med en god arbetsmiljö där alla trivs och kommer överens, så om jag kan bidra med att hjälpa till lite extra mår även jag lite extra bra, säger Sara.

För Sara innebär jobbet på Viverk att hon får jobba med både kropp och knopp, men även trygghet i tillvaron och möjlighet att leva så som hon trivs bäst, med hundar och katter nära inpå, och möjlighet att även vidareutveckla sin estetiska sida.

Just nu är det nageldesign som gäller för Sara och det syns. Så hur går det med naglarna när man jobbar med plåtbearbetning som du gör?

– Inga problem, säger Sara med ett leende och menar att det snarare handlar om renhet och handlag än om verktyg och materialval.

 

 


Jobba på Viverk

Fler liknande reportage:

personalreportage

 

Viverk AB