Miljövänligare och längre mellan oljebyten med Viverks teknik

2020-11-03

Miljövänligare och längre mellan oljebyten med Viverks teknik

Om industritvättmaskiner som värnar miljön kan du se mer om i Enterprise Magazine som gjort en artikel om saken. Och ja, visst är det Viverks maskiner som avses.

– Idag använder vi jordens resurser i ett slit och släng-samhälle. Det viktigaste vi kan göra för miljön idag är att konstruera saker som håller länge, och det gör vi på Viverk, säger Michael Wickell i artikeln.
Men det handlar även om komponenternas som tvättas:
– Smuts ger slitage och renhet ligger högst upp på listan hos många företag. För tjugo år sedan sa bilförsäljaren ofta att man skulle köra försiktigt de första hundra milen för att köra rent och sedan byta olja. Idag kan man byta olja efter 3 000 mil eftersom komponenterna är rena redan från början.
Just i bilmotorer finns det många små gångar, skrymslen och vrår som inte alltid är så enkla att få rena från spånor och rester från tillverkningsprocessen. Viverk har en alldeles egen, patenterad lösning på detta som också beskrivs i artikeln som du kan läsa här:» Tillbaka till nyhetslista

 • Vislanda Olvägen 25, 342 50 Vislanda
 • Åkersberga Smedbyvägen 8, 184 32 Åkersberga
 • Helsingborg Muskötgatan 8 B, 254 66 Helsingborg
 • Kungälv Bilgatan 20, 442 40 Kungälv
 • Tel+46 472 343 60, E-postinfo@viverk.se
 • © COPYRIGHT Viverk AB
 • Certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001
 • ”Viverk stödjer
  framtidens entreprenörer, är stolt sponsor till
  Ung Företagsamhet”