Nya patentsökta funktioner från Viverk

2018-08-29

Nya patent när Viverk leder utvecklingen inom industriell tvätteknik

I småländska Vislanda händer det ständigt nya och spännande saker. Viverk AB har återigen utvecklat en innovation inom industriell tvätteknik. Den här gången för att effektivt kunna tvätta bort metallspån ur ej genomgående gängade hål. Det är i samband med ett större projekt inom fordonsindustrin som Viverk har lyckats utveckla den revolutionerande lösningen.

"Branschen och våra kunder har tidigare sett det som mycket svårt eller rentav omöjligt att få bort spånor ur gängade hål som inte är helt genomgående. Därför är det spännande att vi har lyckats utveckla en lösning för detta. Tekniken som vi tagit fram innebär stora möjligheter för våra kunder, att effektivisera sin tillverkning och höja kvaliteten på sina produkter" säger Michael Wickell, VD på Viverk.

Marknaden är stark, efterfrågan såväl som kraven på renhet inom industriell produktion ökar ständigt. De nya patentsökta funktionerna från Viverk är redan applicerade på ett antal maskiner hos bolagets kunder och de ser ett fortsatt stort intresse.

"Med en hög renhet på produkterna höjs kvaliteten och livslängden på kundernas produkter. Fordonsindustrin ligger långt fram i teknisk utveckling och är ofta krävande kunder och det är därför extra roligt att vi lyckats utveckla dessa funktioner. Lång livslängd är en förutsättning för en miljövänlig framtid och en hållbar utveckling" säger Roger Åhsberg som är konstruktören bakom den nya innovationen. 

"Vår kunskap och långa erfarenhet på området gör att vi kan erbjuda specialanpassade produkter och lösningar. Det gör oss unika och, till vår stora glädje, efterfrågade. Vi ligger i dagsläget på en volym som är drygt 50 % högre än föregående år och det ser intressant ut även framåt" avslutar Michael Wickell.

 

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Välkommen att kontakta oss på telefon 0472-343 60 eller e-post info@viverk.se 


» Tillbaka till nyhetslista

 • Vislanda Olvägen 25, 342 50 Vislanda
 • Åkersberga Smedbyvägen 8, 184 32 Åkersberga
 • Helsingborg Muskötgatan 8 B, 254 66 Helsingborg
 • Kungälv Bilgatan 20, 442 40 Kungälv
 • Tel+46 472 343 60, E-postinfo@viverk.se
 • © COPYRIGHT Viverk AB
 • Certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001
 • ”Viverk stödjer
  framtidens entreprenörer, är stolt sponsor till
  Ung Företagsamhet”