Viverk har fått ny ägare och VD

2017-08-14

Läs mer här...

Det anrika småländska bolaget Viverk AB, som i år har 70-årsjubileum har fått ny ägare och VD.

Viverk AB, utvecklar, producerar och marknadsför industritvättmaskiner i standardutförande och kundanpassade specialmaskiner.

Bolaget har främst sina kunder inom tillverkningsindustrin, i första hand i Norden men även i övriga delar av Europa. Huvudkontor och produktion finns i Vislanda och ett försäljningskontor är beläget i Åkersberga. Samtliga produkter är väl anpassade till höga produktionskrav och håller hög kvalitet i konstruktion, funktion och materialval.

Viverk strävar hela tiden efter att ligga främst vad gäller utveckling av nya och bättre lösningar. Energieffektivitet och hållbarhet över produkternas livscykel är viktiga faktorer.

Efter att ha varit ägare till företaget sedan 1984 har Erik Conradsson och Stig Knutsson sålt Viverk AB till Michael Wickell. Michael har en bakgrund med ledande positioner på Balco och Hydroware. Vidare har han lång erfarenhet från Tyskland.

”Vi har under en tid sökt en ny bra ägare till Viverk, som kan driva och vidareutveckla det som vi har åstadkommit. Michael med sitt engagemang och erfarenhet känns som en mycket bra fortsatt ägare”, säger Erik Conradsson.

”Viverk är ett fint bolag med stor kompetens och många duktiga medarbetare. Vi ser en stor potential inom en bransch som kommer att ha en viktig position i framtiden. Viverk har ett bra varumärke och kvalitativa produkter som det ska bli mycket intressant att få arbeta med. Viverk ska växa på befintliga och nya marknader”, säger Michael Wickell.

Michael Wickell efterträder Erik Conradsson som VD i bolaget. Erik Conradsson fortsätter att arbeta i bolaget med försäljning av framförallt kundanpassade specialmaskiner.» Tillbaka till nyhetslista

  • Vislanda Olvägen 25, SE-342 50 Vislanda.
  • ÅkersbergaSmedbyvägen 8, SE-184 32 Åkersberga.
  • Tel+46 472 343 60, E-postinfo@viverk.se
  • © COPYRIGHT Viverk AB
  • Certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001
  • ”Viverk stödjer
    framtidens entreprenörer, är stolt sponsor till
    Ung Företagsamhet”