Viverk investerar i ny vattenskärmaskin

2016-04-13

Viverks nya vattenskärningsmaskin är redo att starta

Efter att ha haft en vattenskärmaskin från Kimtech sedan år 1999 var det dags att investera i en ny maskin. Viverk har varit mycket nöjda med den första maskinen, varför valet på Kimtech som leverantör igen föll sig helt naturligt. En bidragande faktor var också att man kunnat behålla komponenter från den gamla anläggningen såsom sandklocka och pump, vilket kändes bra ur miljösynpunkt, att inte behöva byta mer än vad som behövs.

Vattenskärning är en kall bearbetningsprocess där materialet skärs med en vattenstråle och en tillsats av abrasiv sand. Processen ger ingen miljöpåverkan på godset och kräver minimal efterbearbetning. Skärningen sker med hög precision och ger maximalt utnyttjande av materialet d.v.s.
så lite spill som möjligt.

Viverks nya maskin har arbetsområde 3000x1600 mm. Maskinen används till 50 % i företagets egen produktion och beläggs med 50 % legoskärning. Legoskärningen sker framförallt i korta serier, så att man enkelt kan gå
emellan med företagets egen produktion. I och med den nya maskinen finns möjlighet att ta emot nya kunder.

Legokundernas CAD-filer tas emot digitalt och bearbetas i vattenskär-maskinens program.

Viverk är medlem i SWA, Scandinavian Waterjet Association.


» Tillbaka till nyhetslista

 • Vislanda Olvägen 25, 342 50 Vislanda
 • Åkersberga Smedbyvägen 8, 184 32 Åkersberga
 • Helsingborg Muskötgatan 8 B, 254 66 Helsingborg
 • Kungälv Bilgatan 20, 442 40 Kungälv
 • Tel+46 472 343 60, E-postinfo@viverk.se
 • © COPYRIGHT Viverk AB
 • Certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001
 • ”Viverk stödjer
  framtidens entreprenörer, är stolt sponsor till
  Ung Företagsamhet”